Десет тапи по „Тракия и „Хемус от септември
Десет тапи по „Тракия и „Хемус от септември / снимка: БГНЕС, архив

От септември отново тръгват ремонти по магистралите „Тракия" и „Хемус". Заедно с текущите в момента работи по двете централни пътни артерии на страната, ще се образуват общо 10 тапи, пише „Труд". Отпуските свършиха и вероятно няма да има проблеми с трафика, твърдят от пътната агенция.

От 1 септември започва ремонт на около 30 км от „Хемус" между Шумен и Варна. Първа е 7 км отсечка от пътен възел „Каспичан". По време на ремонта движението ще минава двупосочно в лявото платно, в посока Шумен. В момента по „Хемус" вървят ремонти и на виадуктите „Бебреш" и „Елешница", а също и на съоръженията между тунелите „Ечемишка" и „Топли дол".

Ремонтите по „Тракия" започват от 7 септември. Те ще са в лявото платно на моста при 9-и километър, в дясното платно на моста над река Тополница при 77-и километър, а също и в отсечката от 75-и до 81-и километър. Ремонти ще има в лявото и дясното платно в района на пътния възел край Пазарджик. До края на строителния сезон трябва да приключи и работата по виадукта при 67-и километър на „Тракия".