Мостът над Синкевица ще е уникален
Мостът над Синкевица ще е уникален / 100 вести

"Мостът над Синкевица ще е уникален", без колебание твърдят авторите на водещата статия на вестник "100 вести" днес Минка Минчева и Валери Каблан. Те цитират специалист в областта на такъв тип строителство:

И трите моста, които ще свързват Западния обход на Габрово, са уникални по своему, щадящи природата. Но мостът над долината на река Синкевица ще е наистина неповторимо мостово съоръжение - той ще е вторият, след „Нова Европа“ - известен у нас като Дунав мост – 2 (б. а.), който ще е с най-голям отвор в България. Това съобщава пред екип на „100 вести“ инж. Лъчезар Митев, ръководител на обект 3 и 4 етап от Обхода на Габрово към тунела под Шипка.

Вестникът пише още, че белгийските младежи, които участваха тази седмица в проекта на двете общини - Габрово и Аалст, „Частици от миналото“, са категорични, че с удоволствие биха дошли отново в Габрово и България. Осем младежи от побратимения белгийски град Аалст заедно с осем габровски младежи и техните ръководители участваха в съвместния проект за междукултурен обмен в селата Стоевци и Гъбене.

"Местните власти ще се справят с поредното предзвикателство", тези думи на Румяна Дъчева, секретар на Община Дряново, са изведени в заглавие към интервюто с нея. Става въпрос за новите административни промени, касаещи кметствата.

"Един от вариантите е административното обслужване да може да бъде извършвано от кметски наместник, който да обслужва съседни населени места по график. И разбира се, нови процедури за създаване на кметства. Нека хората сами да решат", е мнението на Румяна Дъчева.