Кметът Даниел Панов инспектира ремонта на тротоарите по бул. “Никола Габровски”
Кметът Даниел Панов инспектира ремонта на тротоарите по бул. “Никола Габровски” / снимка: Пресцентър- Община В. Търново

Кметът на Велико Търново лично инспектира ремонта на тротоарите, който се извършва по булевард „Никола Габровски“. Градоначалникът обходи целия десен тротоар на централната пътна артерия. Придружаваха го експерти от дирекция „Строителство и устройство на територията“ в Общината и представители на фирмата изпълнител.

По пътя си Даниел Панов бе спиран от жители на Велико Търново, които изказаха своето мнение за текущата реконструкция. Те изразиха задоволство, че след години чакане булевардът най-сетне ще има нови и пешеходни зони, които са и естетически издържани. Основните въпроси, които търновци зададоха, касаеха оформянето на подходите към жилищните блокове и търговските обекти.

От представителите на фирмата изпълнител и от майсторите градоначалникът изиска да намерят най-доброто решение на поставените въпроси, така че да не се създават рискове при дъждовно време. Кметът Даниел Панов направи забележка по изпълнението в един от участъците  по бул.“Никола Габровски“. Още на място бе намерено решение, което ще бъде приложено от работещите на терен.

След завършване на тротоарната реконструкция пространството между пътното платно и пешеходните алеи ще бъде залесено. Сред декоративната растителност ще има и рози.

 

Ремонтите по бул. „Никола Габровски“ са част от реализацията на голям проект за реконструкция на улици и тротоари, който е финансиран с целева субсидия от републиканския бюджет. Общата сума, която кабинетът „Борисов“ отпусна на Велико Търново, бе 2 милиона лева.