Доживотен затвор за братоубиец
Доживотен затвор за братоубиец / netinfo
Доживотен затвор без право на замяна постанови Окръжният съд за 50-годишния Антонин Влаев, който бе признат за виновен в убийството на брат си Виолин и на съпругата му Драгомира. 50 000 лв обещетение, ведно със законната лихва за причинени неимуществени вреди ще заплати Антонин на майката на снаха си.

Съдът призна вината на Влаев за това, че на 14 март 2005 година умишлено е убил брат си и неговата съпруга, като и двамата са били приведени в безпомощно състояние. Съпрузите били разстреляни в мазето на фамилната къща на ул.”Съборни” във Варна с единични изстрели в главите. В хода на съдебното дирене се установи, че преди да бъдат убити, те вече са били в безпомощно състояние от удари с друг предмет в тилната част, припомнят от пресслужбата на Варненския окръжен съд.

Обвинението доказа, че Антонин е инсценирал убийството на брат си от съпругата му и по-късно сам е съобщил за убийствата на дежурния в Дирекцията на полицията .

От самото началото на съдебното дирене през декември 2005 година Антонин твърди, че няма нищо общо с убийството на брат си и на снаха си. В хода на последното заседание по делото той се отрече и от първоначалните показания, дадени в хода на предварителното производство.

Общо 6 от всички 8 съдебни заседания по това дело бяха отлагани по различни причини. Бяха разпитани близо 20 свидетели сред които служители на полицията, съседи и близки на пострадалите. Съдът изслуша и 8 експертизи.

Общият размер на разноските по делото и държавната такса върху присъденото обещетение възлизат на 4 538 лв.

Предвид изключителната обществена опасност на престъплението, както и на подсъдимия, ВОС потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража”, наложена на Влаев още на 17 март 2005 година. Присъдата може да се обжалва в 15 дневен срок пред Апелативен съд Варна.