Зрителите избират по един полуфиналист на вечер в „Детската Евровизия“
Зрителите избират по един полуфиналист на вечер в „Детската Евровизия“ / netinfo

Зрителите на четирите полуфинални концерта за избиране на българския участник в „Детската Евровизия 2015“ ще имат възможност да изберат общо четирима от финалистите – по един всяка вечер. Това става ясно от публикуването на правилата на конкурса на сайта на „Детската Евровизия“.

Концертите и прякото им излъчване по btv в 21,30 ч. са следващата седмица – от 31 август до 3 септември включително. Всяка вечер ще пеят по 6 деца, журито в състав: Слави Трифонов, Евгени Димитров и Орлин Павлов – ще избира двама от тях да продължат в следващия етап. В края на концерта зрителите ще имат по 5 минути за гласуване на интернет страницата junioreurovision.bg (до 3 пъти от уникален IP адрес) и чрез смс-и (най-много по 15).

Според неофициална информация, тъй като полуфиналистите не са обявени на страницата на конкурса, двамата претенденти от Разград няма да се конкурират един с друг на този етап. Изпълнението на Павел Матеев е в понеделник – 31 август, а на Андреа Начева – на 2 септември, сряда.

Водещи на концертите са Петя Дикова и Борис Солтарийски. Децата, стигнали до полуфиналите, ще пеят на живо, с акомпанимент на Ку-ку Бенд, а песните им ще се подбират от екипа на „Седем осми” заедно със самите тях и музикалните им педагози. За да бъде надпреварата между тях при равни условия, всяко ще представи поп песен до 3 минути.