Цветан Цветанов: Основен опонент на ГЕРБ на изборите ще е популизмът
Цветан Цветанов: Основен опонент на ГЕРБ на изборите ще е популизмът / снимка: Sofia photo agency, архив

Популизмът ще е основният опонент на ГЕРБ на предстоящите местни избори. А основен партньор на партията ще са избирателите. Това заяви край Варна заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов.

„На всички избори се появява един политически субект, големият спасител на България. Направиха резултат на европейски и парламентари избори и след това изчезнаха от полезрението на българската общественост. Точно затова искаме да се предпазим от популизма и от тези, които са антиевропейски настроени. Знаете, че България може да бъде силна само когато е част от силна и обединена Европа", коментира Цветанов.

„Винаги на избори някои минават границата на лошото говорене, на конфронтацията и противопоставянето. Затова ГЕРБ ще запази своя тон, да бъдем градивни, да бъдем позитивни, да направим кампания „лице в лице"", изтъкна заместникът на Бойко Борисов.

По-важно е да имаме прозрачни и честни избори. Така Цветанов коментира фактът, че вотът наесен ще е рекордно скъп, защото ще бъдат отпечатани безпрецедентното количество бюлетини. Според него направените разчети под една или друга форма трябва да бъдат възприети и финансово облечени.

Цветан Цветанов се включи в осмия редовен Летен университет на Младежката структура на ГЕРБ. Домакин на форума е хотелски комплекс в курорта "Св. Св. Константин и Елена" край Варна. Сред гостите са и министрите Лиляна Павлова, Десислава Танева и Николина Ангелкова. Кметовете на София, Варна, Пловдив и Благоевград пък ще разяснят прилагането на успешни управленски политики в местната власт.