Времето на 28 август: Топло, с температури в Плевен до 34 градуса
Времето на 28 август: Топло, с температури в Плевен до 34 градуса / БГНЕС.архив

През нощта ще е ясно и тихо. В петък ще е слънчево, с температури типични за лятото - в повечето места от 30 до 35 градуса. В Плевен максималните температури ще достигнат 34 градуса.

Поради бризовия вятър, появяващ се през деня, по морския бряг ще са около 26-28 градуса. В останалата част от страната ще се задържи почти тихо. Едва вечерта над североизточната част от страната ще се появи разкъсана, предимно висока облачност.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за август.

Времето в планините ще е предимно слънчево и топло. На 1200 м температурата ще достигне 24 градуса, на 2000 м - около 17 градуса. Вятърът по билата ще е до умерен, от изток-североизток.

По Черноморието ще е слънчево. През деня ще се появи слаб бризов вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са 26-28 градуса. Температурата на морската вода се задържа 24-26 градуса. Вълнението ще е 1-2 бала.

През почивните дни ще бъде слънчево и почти тихо. Температурите ще се повишат още и максималните в повечето места ще са между 31 и 36 градуса, по-ниски ще остават само по Черноморието. Временни увеличения на облачността ще има в събота, а в неделя вятърът от изток-североизток временно ще се усили, повече в Източна България.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg