Спасиха момче от удавяне на плажа във Варна
Спасиха момче от удавяне на плажа във Варна / DarikNews.bg, архив

14-годишно момче беше спасено от удавяне на Централния плаж във Варна днес следобед.

Около 16,30 ч. тийнейджърът започва да се дави при жълт флаг, като първа се притичва на помощ плажуваща девойка, след което се намесват спасителите и детето е извадено от водата. Оказана му е първа медицинска помощ от екипите на ДКЦ 1 „Св. Клементина”, стабилизирано е на място и е пуснато в дома си, съобщи управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов.

В сряда спасителите и медицинските екипи са помогнали на няколко души. Две от произшествията са станали на „Голям плаж” в курорта „Св. Св. Константин и Елена”.

70-годишна жена от Софийска област е била ударена от силна вълна и е започнала да се дави. Извадена е в тежко състояние, приложена е пълна реанимация и след оказаната първа помощ е откарана в реанимацията на УМБАЛ „Св. Марина”. Пострадалата вече е по-добре и няма опасност за живота й.  Докато й е оказвана помощ на същото място започва да се дави 58-годишен руснак.

При жълт флаг на плажа „Слънчев ден” 32-годишен молдовец започва да вика за помощ, защото не може да излезе от водата и е нагълтал доста вода. След като го изваждат от морето, веднага е поставен на системи и след известно стабилизиране е изпратен в болница.

Пак в сряда на Централния плаж във Варна 60-годишен руснак, попада в дънна яма, но бързо е изваден от водата. Жена с 4 деца пък се е оплакала от силна болка в гръдния кош, без да се е удряла или травмирала в морето. След прегледа се оказва, че състоянието е пневмоторакс и е изпратена в МБАЛ „Света Анна”, откъдето са потвърдили диагнозата.

Миналата седмица 59-годишен руснак е започнал да се дави при зелен флаг на плажа в „Златни пясъци” след обилна почерпка с алкохол.