Шофьор, убил двама на пътя, остава в ареста
Шофьор, убил двама на пътя, остава в ареста / sxc.hu

Окръжният съд в Пловдив определи постоянна мярка „задържане под стража" за 35-годишния Янко Борисов от пловдивското село Ново село. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на двама души заради нарушаване на правилата за движение.

На 22 август вечерта по пътя Пловдив-Свиленград, в района на комплекс "Кемера", Борисов шофирал автомобила си „БМВ". При неправилно изпреварване колата се ударила в движещия се пред него лек автомобил „Фолксваген Голф", в резултат на което „Голф"-ът се завъртял, преобърнал се, преминал в насрещното платно за движение, а в него се ударил пътуващия в обратна посока лек автомобил „Мерцедес", с немска регистрация, управляван от турски гражданин.

Двамата, пътуващи в лекия автомобил „Фолксваген Голф", са загинали на място. При произшествието е пострадала и съпругата на водача на „Мерцедес"-а.

След инцидента Янко Борисов продължил движението, изоставил лекия си автомобил БМВ на 200 м от местопроизшествието и се укрил в пловдивското село. Пред полицията се явил на 23 август.

„Спрямо такива самонадеяни шофьори, които не се съобразяват с правовия ред в България и стават причина за пътни произшествия с тежки последици, единствената мярка за неотклонение може да бъде „задържане под стража", заяви в съдебната зала Георги Димитров, прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Съдът намери, че доказателствата по делото позволяват да се направи обосновано предположение, че именно Борисов е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка, както и че има опасност да се укрие.