Реформаторите готови за балотаж в Благоевград
Реформаторите готови за балотаж в Благоевград / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Председателят на Предизборния щаб на реформаторския блок Найден Зеленогорски с категоричност изрази в Благоевград партийната амбиция за кандидат-кметове във всички населени места в общината.

"Към този момент са утвърдени в селата Падеш, Изгрев и Марулево, но до окончателната дата за регистрация ще има и други номинации", изтъкна кандидатът за градоначалник в областния център Калоян Ханджийски.

На въпрос на Дарик как виждан изборната нощ, Ханджийски и Зеленогорски заявиха, че очакват вечерта след кметския балотаж в Благоевград.

Реформаторите подкрепят настоящите управници на Петрич, Струмяни и Хаджидимово, съответно Вельо Илиев, Емил Илиев и Людмил Терзиев.

Найден Зеленогорски отрече слухове, че РБ застава зад кандидатурата на гърменския кмет Минка Капитанова.

"Аз не бих подкрепил настоящия кмет на Гърмен. Не и с тази неорганизирана и хаотична дейност по отношение на събарянето на незаконните ромски къщи. Абсолютна липса на всякаква концепция и опит законът да бъде спазен”, коментира Зеленогорски.

"Ще имаме изключително интересен участник за местния вот в Сатовча. Няма да посоча към този момнт името му, тъй като ни предстои среща тази вечер. Той е сериозен млад човек. Банкер е", лаконичен бе Зеленогорски.

Лидерите на Реформаторският блок ще провеждат срещи и в други общини в Пиринско - Кресна, Струмяни и Сандански.

Реформаторите са разочаровани от решението на ЦИК през октомври да се гласува по електронен път само в 50 секции, про това само в столицата.

Ако се въведе този начин на вот, ще могат да се включат всички два милиона българи, които живеят извън пределите на страната.

"За нас са важни промените в конституцията, в съдебната система. Важно е да се приеме и Законът за антикорупция, изготвен от Меглена Кунева. Акцент на РБ са законите за лечебните заведения, за предучилищното и училищно образование”, каза Зеленогорски.