16-годишен в болница след злоупотреба с алкохол
16-годишен в болница след злоупотреба с алкохол / Sofia Photo Agency, архив

16-годишно момче е настанено в детското отделение на великотърновската болница след злоупотреба с алкохол. Младежът е бил приет по спешност тази нощ с диагноза алкохолно опианение. Благодарение на бързите действия на медиците, той е стабилизиран и няма опасност за живота му.

Непълнолетното момче изпаднало в неадекватно състояние след солиден запой по време на рожден ден с приятели в село Масларево, Община Полски Тръмбеш. Около 1,00 часа на телефон 112 се обадил мъж от селото, за да потърси помощ за племенника си, тъй като бил изпаднал в безпомощно състояние след препиване. На място незабавно била изпратена линейка. Пострадалият бил прегледан от екип на Центъра за спешна помощ в Полски Тръмбеш, а след това транспортиран до болницата във В. Търново.

Установено е, че алкохолът е занесен в частното помещение, където било празненството от пълнолетния брат на рожденичката. Срещу С.Б. на 19 г от Велико Търново е образувано досъдебно производство за предоставяне на спиртни напитки на непълнолетно лице.