В Гоце Делчев определиха членовете на ОИК
В Гоце Делчев определиха членовете на ОИК / Община Гоце Делчев - пресцентър

Консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия /ОИК/ във връзка с предстоящите местни избори, се проведоха днес в общинска администрация – Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на Община Гоце Делчев.

На консултациите присъстваха представители на всички парламентарно представени политически партии и коалиции от партии. Съставът на ОИК – Гоце Делчев ще бъде от 11 души, като от тях: представители на ГЕРБ – 3; представители на коалиция „БСП лява България“ – 2; представители на ДПС, Реформаторски блок, Патриотичен фронт, Атака, ББЦ и АБВ – по 1.

По време на проведените консултации, за председател на ОИК бе направено предложение от страна на представителите на ПП ГЕРБ, за заместник – председател бе направено предложение от ДПС, а за секретар предложенията бяха от страна на коалиция „БСП лява България“ и Реформаторски блок.

Представителите на политическите партии и коалиции не постигнаха консенсус относно ръководните длъжности в ОИК – Гоце Делчев. В срок до 31.08.2015 г., кметът на общината ще изпрати предложенията в ЦИК, където трябва да се вземе окончателното решение за разпределението на ръководните длъжности.