20% спад на руските туристи по Черноморието
20% спад на руските туристи по Черноморието / снимка: БГНЕС, архив
20% спад на руските туристи по Черноморието
81413
20% спад на руските туристи по Черноморието
  • 20% спад на руските туристи по Черноморието

Тенденцията да има 20-процентен спад на руските туристи по родното Черноморие се запазва. Това коментира след заседание на кабинета ресорният министър Николина Ангелкова.

Нарушенията по плажовете се отразяват негативно на туризма и затова се взимат мерки не само за този сезон, но и за следващия .

Обиколките на служители на министерството по Черноморието продължават, стана ясно от думите на Ангелкова. Засега от бизнеса отчели юли и август като много добри за туризма.
„Да се надяваме, че и септември ще бъде добър, така че да компенсира юни, който беше изключително слаб месец по отношение на лятото", обясни министърът.

Тенденцията от 20% спад на руските туристи обаче се запазва:

„Независимо от това, че почти навсякъде се чува руска реч, липсват тези туристи, които навремето са идвали, изпращани от държавни предприятия или за детски лагери. Така че това като тенденция се запазва към момента".

По думите на Ангелкова нарушенията по плажовете няма как да не се отразяват негативно на сферата:

„Такива нарушения не бива да се допускат, както и замърсявания. Трябва да се предприемат всички необходими действия от отговорните - общините и тези, които стопанисват плажовете, за да не се допуска това и да се проваля сезонът".
Министърът допълни, че затвореният плаж на Лозенец ще бъде отворен, когато се докаже, че водата става за къпане.