Най-дългата вечеря на плажа ще правят в „Аспарухово”
Най-дългата вечеря на плажа ще правят в „Аспарухово” / снимка: Дарик Варна, архив

На плажната ивица в „Аспарухово" следващата събота ще бъде направен опит за поставяне на рекорд на Гинес за най-дълга вечеря на плажа. Ще бъде опъната импровизирана маса, достатъчно дълга за да събере всички присъстващи. На нея всеки ще трябва да осигури своята вечеря.

Организаторите са се погрижили да има богата музикално-забавна програма с изпълнения на живо. Сцената и осветлението са предоставени от Община Варна. Всички артисти ще участват безплатно в богатата програма. Осигурени са още покривката и 600 свещи за романтична атмосфера.

„Целта ни е да възродим позабравените нрави и традиции, да обединим хората и да съживим човешките взаимоотношения. С появата на съвременните технологии много от нас са забравили истинския смисъл на социалния живот. Интернет и фейсбук превзеха ежедневието ни. Вглъбени в собствения си забързан живот сме забравили как да общуваме по между си", отбелязват организаторите на събитието - сдружение с нестопанска цел "Живей активно".

"Най-дългата вечеря на плажа" ще премине под мотото „Заедност". Всеки, който желае, може да заповяда на плажа в „Аспарухово" на 5 септември от 18.30 до 23.30 часа.