Военни се извиниха за причинените неудобства от придвижването на военна техника към полигон „Ново село
Военни се извиниха за причинените неудобства от придвижването на военна техника към полигон „Ново село / Община Сливен

Подробности за международното учение, започнало през уикенда на полигон „Ново село” край Сливен даде днес екип от офицери за връзки с обществеността от американските сили. Благодарност за доброто отношение на жителите на селата близо до полигона към военнослужещите, пребиваващи в него, изказа капитан Гарет Юрик и чрез медиите поднесе извинения за неудобствата, които се създават по пътните артерии около Сливен, заради придвижването на военна техника към „Ново село”.

 

В обучението Swift Response 15 участват около 4 500 души от 11 държави от НАТО включвайки България , Франция, Германия, Великобритания, Гърция, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Испания и САЩ, съобщи капитан Грант Юрик.

По-рано през деня капитан Юрик и екипът му проведоха работна среща с кмета на Сливен Кольо Милев, на която бяха обсъдени бъдещи съвместни проекти на общината и Американското посолство, както и добрите резултати от вече осъществените такива, съобщиха от общинския пресцентър. Като примери за това кметът посочи ремонтираните със съвместни усилия читалище и пенсионерски клуб в село Горно Александрово,  възстановената детска градина в с. Трапоклово, медицинската служба в гр. Кермен, физкултурните салони в Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов” и в 7ОУ „Панайот Хитов”, а скоро група американски  военнослужещи е работила по възстановяването на с. Ичера.

 

Дискутирана беше и темата за контрол на военнослужещите, които излизат извън базата и пребивават на територията на Сливен и околните села и недопускането на нарушения на обществения ред от тяхна страна.