Затварят изцяло за движение булевард „Витоша” за седмица
Затварят изцяло за движение булевард „Витоша” за седмица / снимки: БГНЕС, архив
Затварят изцяло за движение булевард „Витоша” за седмица
81402
Затварят изцяло за движение булевард „Витоша” за седмица
  • Затварят изцяло за движение булевард „Витоша” за седмица

Поредна блокада в София - от 25 август (вторник), в продължение на една седмица, столичният булевард „Витоша” ще бъде изцяло затворен за движение. Това стана ясно от думите на зам.-кмета по транспорт Любомир Христов.

До 1 септември трябва да бъдат положени релсите за трамваите по „Витошка” до връзката с бул. „България”, както и асфалтът по уличните платна. Ремонтът на тротоарите ще продължи и след началото на месеца.

„Към настоящия момент са затворени западните платна и централните, където е релсовият път. От утре сутрин се затварят и източните платна от страната на НДК”, обясни ресорният зам.-кмет Любомир Христов.

В началото на месеца ще бъде възстановено движението на трамвай 7, обясни Христов. Той допълни, че допълнителните дейности по бул. „Витоша” ще се извършват според метеорологичната прогноза.

„Със сигурност на 1 септември пускаме участъка между бул. „България” и бул. „Скобелев”. Ако прогнозата не показва подходящо време за изпълнение на строителството, така че да може в рамките на този есенен период да бъде завършено качествено и в срок, вероятно ще бъде спрян обектът и ще се продължи през пролетта”, заяви Христов.

Затварят изцяло за движение булевард Витоша за седмица
netinfo

Трамваите се движат по трева около Руски паметник

По отношение на първите „зелени релси” у нас, които след първия дъжд в столицата станаха кафяви, зам.-кметът коментира: „Снощи отново имахме навлязъл автомобил в трамвайното трасе, което допълнително уврежда тревната настилка. Очакваме утре до края на деня проектантът да предложи някакво техническо решение заедно със строителя, някаква форма физически да се ограничи достъпът на автомобили. Не е лесно решение с оглед на това, че трамваите се движат по това трасе”.

Пред Дарик Христов коментира, че останалите ремонтни дейности по основните пътни артерии в града вървят по график. Рехабилитацията на бул. „Цариградско шосе” ще приключи в първите дни на септември. Очаква се с началото на учебната година движението там да бъде изцяло възстановено.