„Улицата“ на Теди Москов открива Есенния салон на изкуствата
„Улицата“ на Теди Москов открива Есенния салон на изкуствата / снимка: Община Пловдив

Официалното откриване на Есенния салон на изкуствата в Пловдив е тази вечер с мултимедийния спектакъл „Улицата“.  С това представление  режисьорът прави своеобразен бенефис, след като преди няколко месеца реши, че се оттегля от театралната сцена. Хитовата продукция  се играе от 20.30 часа на Античния театър, след като вече два пъти напълни зала 1 на НДК. Героите от емблематичното шоу за времената на преход оживява от екрана и се пренасят на сцената, за да забавляват зрителите с комични ситуации и актьорски импровизации.

Участват Мая Новоселска, Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов, Валентин Танев, Никола Додов, Георги Спасов, Борислав Стоилов, Тончо Токмакчиев, Адрияна Найденова, Герасим Георгиев – Геро, Малин Кръстев и Камен Донев. Музиката е поверена на Антони Дончев и неговият бенд. Сценографията и костюмите са на Свила Величкова, а за картината и монтажа отговаря Иван Москов. Асистент режисьори на продукцията са Маргарита Бакърджиева и Атанас Атанасов.

Стотици събития са включени тази година тазгодишното издание на Есенния салон на изкуствата в Пловдив  през септември и октомври. По думите на зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов това е най-големият културен формат в града вече повече от десетилетия зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов. В програмата на 11-ия салон на изкуствата тази есен  са включени:  Sounds of the Ages,  Сцена на кръстопът, TheatAir, Opera Open, Нощ/Пловдив,  Националните есенни изложби, One Architecture Week, One Dance Week и Международния джаз фестивал.