Граждани заловиха криминални побойници, нападнали жена
Граждани заловиха криминални побойници, нападнали жена / netinfo

Бургазлийка е била нападната и бита от двойка криминално проявени, съобщават от полицията. След сигнала за побой, нанесен на 47-годишната жена на ул. "Шейново" около 16.00 ч. на 21.08.т.г., служители от Първо Районно управление - Бургас задържали със съдействието на двама бургазлии, 36 годишния П.В. от Бургас и приятелката му - Г.М., 36 годишна от Средец - и двамата криминално проявени.
Установено е, че докато пострадалата стояла на личния си мотоциклет "Ямаха" в района на ул. "Шейново" №9, е нападната безпричинно от П.В., като са й нанесени удари в областта на лицето. Жената паднала на земята и била затисната от мотоциклета, а бургазлията продължил да й нанася удари в областта на лицето и тялото, като я е ритал с крака и отправял обидни думи. След деянието П.В. заедно с придружаващата го Г.М. избягали в посока автобусната спирка на Операта, но били задържани при опита си да избягат с автобус № 211 от двама бургазлии на възраст 28 и 41 години.
По случая е образувано бързо полицейско производство. От проведените допълнителни полицейски действия е констатирано, че Г.М. и П.В. са извършители и на кражба на мобилен телефон "Самсунг Галакси Ноут 3" на стойност 1 100 лв., собственост на 21 годишна бургазлийка, осъществена на 03.08.т.г., докато била в заведение "Кариби" в Морската градина. Задържаните направили пълни самопризнания. Задържани са в Пето Районно управление - Бургас с полицейски заповеди за срок до 24 часа. Работата по документиране на престъпната дейност на лицата продължава.