Борисов: Убеден съм, че следващата година ще е по-добра
Борисов: Убеден съм, че следващата година ще е по-добра / снимка: Dariknews.bg, Пловдив

Да се надяваме, че това което правим, е добро и с парите, които събираме в повече, аз съм убеден, че следващата година ще е по-добра. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в Смолян при откриването на многофункционалната спортна площадка и спортна зала.

„Много се радвам, че тук са депутатите и от управляващата партия, и от опозицията, защото ситуацията на Балканите е тежка - Турция е без правителство, Гърция е без правителство, Македония е без правителство. В Румъния падна министър-председателят”, добави Борисов.

Няма основания за България да се притеснява от нов натиск от бежанци, отколкото беше досега, коментира още премиерът Бойко Борисов.

„Вчера имаше заседание и ние сме взели мерки. Изпратихме повече хеликоптери, повече служители на границата. Досега целият ни ресурс отиваше на българо-турската граница, а от вчера е изпратен и в Кюстендил, и по гръцката граница”, добави Борисов. Според него, въпросът с бежанците е по лесен за решаване на границата ни с Гърция, тъй като тя е страна членка на Европейския съюз и е възможно връщането на бежанци към нея. Така обаче не стоял въпроса с Македония и затова са насочени повече сили по западната ни граница.

„Няма как Европа да издържи на тази бежанска вълна. Това ще е промени демографски. Разбирам ги хората, зад гърба им режат глави, търсят да се спасят. Така че да проявяваме и хуманитарност, и човещина”, заяви още Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов откри реновирания спортен комплекс в Смолян. Заедно с кмета Николай Мелемов той преряза лентата на обновените спортни площадки. Проектът е на стойност 5 млн. лв., осигурени от Публично инвестиционната програма на предишното правителство.

Направен е ремонт на спортната зала, многофункционални спортни площадки, както и ремонт на съблекалнята на Стария стадион и Плувния басейн. На откриването присъстваха депутатите д-р Даниела Дариткова, Дора Янкова, Петър Кадиев, областният управител на Смолян Недялко Славов, както и представители на държавни и общински институции, граждани.

„Колкото повече пари се влагат в спортни съоръжения, в детски градини, толкова повече хората се задържат в този регион. Това е пътят, няма друг път”, каза премиерът.