Сменят пломби наред на 11 000 бензоколонки в страната
Сменят пломби наред на 11 000 бензоколонки в страната / снимки: БГНЕС

Проверката на пломбите по бензоколонките започна в Пловдив с участието на зам.-министъра на икономиката Даниела Везиева на една от най-малките бензиностанции в центъра.

Борисов разпореди в събота всичко да е препломбирано по бензиностанциите

Инспектори от Института по метрология проверяваха пломбите - това е рутинна по принцип проверка, която се прави винаги, след като от някоя бензиностанция са свалили държавната пломба, за да ремонтират бензоколонката, а после са дали известие за край на ремонта.

В случая обаче всички пломби на всички бензиностанции в страната ще бъдат сменени като една от мерките за гарантиране на качеството на горивото. Общо 11 000 са бензоколонките в страната, а министър-председателят даде срок до събота всички те да бъдат препломбирани.

Сменят пломби наред на 11 000 бензоколонки в страната
netinfo

Акцията е започнала от обед днес в София, в Шуменско вече почти приключва, каза Везиева, а резултатите от констатираните нарушения ще станат ясни по-късно.

Започва препломбиране на измервателните уреди по бензиностанциите

При проверката на малката бензиностанция с две колонки в Пловдив се установи, че едната „спестява” 100 грама на 20 л газ. Над брояча бе поставен дребен знак хикс, което означава, че тя в момента не работи.

Едва ли, ако персоналът на бензиностанцията не е добросъвестен и продължи да налива гориво от нея, някой клиент ще се усъмни, но това са европейските директиви, казаха от Института по метрология.

Сменят пломби наред на 11 000 бензоколонки в страната
netinfo