Полицай Антъни Рейнолдс се превърна в героя на вечерта във вторник, след като изроди бебе на задната седалка на кола в Сиатъл.

На видео, записано от камерата на полицейската кола, се вижда как Антъни спира автомобил за превишена скорост и преминаване на червен светофар. Впоследствие полицаят разбира, че в колата се намират мъж и жена, която е с родилни болки.

Първоначално мъжът помолил да го пуснат да продължи, защото вярвал, че ще успее да стигне до болницата навреме, но полицай Рейнолдс настоял да изчакат линейка.

След като се обадил на Бърза помощ обаче, Антъни Рейнолдс осъзнал, че бебето няма намерение да чака линейката и той ще трябва да помогне на жената да роди.

В момента, в който малкото момиченце се появило на бял свят, майката казала на Антъни, че то не диша. "След първия плач бебето започнало да се бори за въздух. С помощта на майката полицай Рейнолдс прочистил дихателните пътища и новороденото започнало да диша отново", се казва в съобщение на сиатълската полиция.

Добрата новина е, че историята има щастлив край - майката и бебето са откарани в болница от линейка, която пристигнала след раждането, а бащата ги последвал със собствената си кола.

Майката и момиченцето са в стабилно състояние и вече се чувстват добре. А гордият татко изпратил благодарствено писмо до полицията в Сиатъл: „Помогнахте ни да получим невероятен дар, за което сме много благодарни".