Ще искат постоянно задържане за шофьора, прегазил деца край Лесидрен
Ще искат постоянно задържане за шофьора, прегазил деца край Лесидрен / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Окръжната прокуратура в Ловеч ще внесе искане в съда на шофьора, предизвикал смъртта на двете деца край Лесидрен да бъде наложена "постоянна мярка за задържане", съобщи говорителят Кирил Петров. По думите му 28-годишният мъж от същото село ще бъде обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. При такова престъпление законът предвижда лишаване от свобода до 10 години.

Инцидентът стана на 11 август около 19:00 ч., когато при вероятна гонка с автомобили водач на лек автомобил "Ауди" блъсна група деца, движещи се пеша. 16-годишно момиче от Троян почина на място, а неин връстник от Лесидрен - вчера в "Пирогов". Друго дете е с по-леки наранявания.

Кметът на село Лесидрен Борис Нешев заяви, че държавата трябва да се ангажира с решаване на проблема с нерегламентираните гонки с автомобили и мотоциклети.

По думите му той е подал сигнал още преди три месеца за организираните в селото и около него сътезания с автомобили, а водачите им са били продупредени с протоколи от полицията.