7 души пострадаха след бомбена атака в полицейски участък в Истанбул (ВИДЕО)
7 души пострадаха след бомбена атака в полицейски участък в Истанбул (ВИДЕО) / БГНЕС

Седем души - петима полицаи и двама цивилни, бяха ранени в бомбено нападение срещу полицейски участък в Истанбул, предаде АП, като цитира Анадолската агенция. Според ТАСС ранените са десет - трима полицаи и седем цивилни.

Убити са двама души, за които се предполага, че са извършили нападението, съобщава Би Би Си.

Мишена на нападението с кола бомба стана полицейският участък в истанбулския район Султанбейли, съобщи телевизия Хабер Тюрк, цитирана от ТАСС. Експлозията предизвика пожар. Разрушена е част от триетажната сграда на полицейския участък. Повредени са съседни сгради и двайсетина паркирани наоколо коли. Ранените са приети в болницата Султанбейли.

Все още никой не е поел отговорност за нападението, извършено в период на растящо напрежение между турските сили за сигурност и бунтовниците от Кюрдската работническа партия (ПКК).

Пред агенция Франс пред анонимен официален представител заяви, че атаката срещу полицейския участък е дело на ПКК.

През юли ПКК обяви, че засилва въоръжената борба след като турските сили за сигурност нарушиха прекратяването на огъня и започнаха да нанасят удари срещу лагери на ПКК в Северен Ирак. От 20 юли в сблъсъци между армията и ПКК са убити над 20 турски военни, напомня ТАСС.

Източник: БТА, БГНЕС