Черно Море прати Рилецо в Б група
Черно Море прати Рилецо в Б група / netinfo
Черно море победи Рилски Спортист с 2:1 в мач от последния кръг на първенството. По този начин „моряците” пратиха тима от Самоков в Б група през следващия сезон. За „скиорите” единствено победата запазваше шансовете на отбора да остане в елита.

Първото полувреме завърши при нулево равенство, но само четири минути след почивката самоковци поведоха. Бившият нападател на Ботев Пловдив Стефан Костадинов преодоля бранител на Черно Море и останал сам срещу вратаря Колев даде надежди на тима си за спасение.

В 68-мата минута титулярния вратар Юсуф Бело бе заменен от Михайлов.

Влезлият също като резерва Георги Владимиров изравни резултата в 72-рата минута след изпълнение на пряк свободен удар. Топката рикушира в стената и не остави шанс на Михайлов.

Само две минути по-късно обаче Джоров от състава на домакините получи директен червен картон за груб фаул срещу Щърков.

Това не попречи на „моряците” да отбележат нов гол, отново дело на Георги Владимиров. Нападателят засече топката с летящ плонж след центриране отляво и с глава оформи крайния резултат в срещата.

Така Черно Море завърши на престижното 6-то място в крайното класиране с 47т., а Рилски Спортист ще прави компания на Родопа и Черноморец в Б група.