Сексът в повече...крие емоционални рискове
Сексът в повече...крие емоционални рискове / ThinkStock/Getty Images

Многото секс може да направи хората нещастни, твърдят американски учени, цитирани от в. "Дейли стар". Авторите на проучване от университета "Карнеги Мелън" отбелязват, че в секса е важно качеството, а не количеството. Те са установили също, че щастливите хора се чувстват добре, независимо от честота на половите контакти. Изследването разкрива още, че двойките, които правят повече секс, му се наслаждават по-малко.

Сексът подобрява производителността на труда

За целите на проучването специалистите са разделили 64 семейни двойки на две групи. Част от тях е трябвало да удвоят интимните си контакти, а останалите - да продължат с обичайните си сексуални практики.

Най-добрите хотели за секс по света

Изследователите са установили, че партньорите, които е трябвало да "мачкат чаршафите" по-често, са по-нещастни и изпитват по-малко удоволствие от секса. И мъжете, и жените от тези двойки впоследствие са споделили, че "не им е било никак забавно".

На колко години сексът е най-хубав?

Удоволствието от секса, а не честотата му прави хората щастливи, отбелязва ръководителят на изследването Джордж Лоуънстийн. "Качеството на секса намалява, ако се прави поради причина, различна от тази, че ти харесва или го искаш", казва ученият.

Цветът на бельото разкрива сексуалния темперамент

"Вместо да се фокусират върху по-честото практикуване на секс, е по-добре двойките да поработят върху създаването на атмосфера, която ги настройва за интимност и подобрява качеството на интимните им и удоволствието от тях", допълват изследователите.

Източник: БТА