Шарена градска сянка ще краси центъра (СНИМКИ)
Шарена градска сянка ще краси центъра (СНИМКИ) / снимки: Фейсбук страницата на Шарена градска сянка

От днес всички жители на Варна ще могат да се включат в изрисуването на пет гигантски арт-пана, които по-късно ще се превърнат в действаща градска шарена сянка в центъра на града. Шарената градска сянка ще бъде разположена на бул."Княз Борис I", до Дупката.

Става въпрос за дълго около 50 м платно, на което всеки, който иска, ще може да нарисува нещо. След като огромната градска картина бъде завършена, ще бъде поставена върху металната конструкция над пейките до Дупката, разкри пред Дарик арх. Борислав Игнатов, чиято е идеята за инсталацията. Проектът е съвместен с арх. Иво Петков от Група Град от София и част от инициативата "Градски истории" на Арт Офис.

Шарена градска сянка ще краси центъра (СНИМКИ)
netinfo

От днес платното е поставено за рисуване, като до Деня на Варна - 15 август, Шарената градска сянка трябва да заеме мястото си. Очаква се това да е най-голямата рисунка не само във Варна, но и в България.

Шарена градска сянка ще краси центъра (СНИМКИ)
netinfo

Архитект Борислав Игнатов бе инициатор на други две визуални атракции - „Цифров облак" и „Огледало Култура". Инсталациите, изработени от хиляди стари компакт дискове, красиха колоните до ФК през последните две лета.