Два пъти прокурори търсят карловския кмет, той не се притеснява
Два пъти прокурори търсят карловския кмет, той не се притеснява / снимка: Dariknews.bg, архив
Два пъти прокурори търсят карловския кмет, той не се притеснява
81282
Два пъти прокурори търсят карловския кмет, той не се притеснява
  • Два пъти прокурори търсят карловския кмет, той не се притеснява

Окръжна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство, по което е следвало на 30 юли и на 4 август тази година да бъде предявено обвинение на карловския кмет Емил Кабаиванов за извършено длъжностно престъпление.

Обвинението не е било предявено на първата дата, тъй като на същия ден призованият Емил Кабаиванов постъпил спешно в болница. При следващото призоваване отново не е било  предявено обвинение, заради ново постъпване на  Кабаиванов в болнично заведение.

Обвинението срещу него е свързано с извършено престъпление за периода от април 2013 година  до април 2014 година, през което време в качеството си на кмет на община Карлово е извършил действия като не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество. Това впоследствие е довело до разпиляване на имущество в размер на 22 849 лева.

Според разследването се касае за извършени финансови разплащания към три лица по оперативна програма “Околна среда 2007-2013” на Министерството  на околната среда и водите.  Установено е, че трите  лица, които са били в близки отношения с кмета,  никога не са посещавали работното си място и не са извършвали дейности, свързани с парите, които са получавали. Те са били назначени на работа в община Карлово. Обвинението е квалифицирано като умишлена безстопанственост.

След като стана ясно, че на два пъти са го търсели прокурори кметът на Карлово заяви пред Дарик, че не се притеснява от прокуратурата . Кабаиванов уточни, че от миналия четвъртък е в общинската болница. По думите му все още не е ясно кога ще бъде изписан и това зависи от лекарите. Той е категоричен, че обвинението е скалъпено и на 100 % е свързано с наближаващите избори.

Чуйте повече в прикачения файл