Лекари се борят за живота на областния управител на Разград
Лекари се борят за живота на областния управител на Разград / снимки: Dariknews.bg, Разград

Областният управител Петър Василев продължава да е с опасност за живота след пътния инцидент, който претърпя тази нощ, съобщи началникът на Интензивно отделение в разградската болница д-р Георги Кулишев.

Губернаторът е в тежко състояние, в хеморагичен шок, съчетани травми, поддържа се на изкуствено дишане и в медикаментозна кома. Сутринта е претърпял хирургическа интервенция на белия дроб, но дали ще е необходима друга операция или дали ще може да се транспортира в друго лечебно заведение не мога да коментирам, динамично е състоянието, посочи д-р Кулишев.

Областният управител на Разград катастрофира тежко

Инцидентът със служебния „Мерцедес” на областния управител е станал тази нощ на пътя Самуил - Хърсово, на километър след общинския център. Василев сам е управлявал возилото, с него не е имало други пътници, не си е бил сложил колан. Не успял да вземе десен завой и колата се озовала в близката гора, отсичайки едно от крайпътните дървета. Катастрофата била видяна от човек, шофирал зад него, той сигнализирал полицията.

Информацията за инцидента бе оповестена от Апелативна прокуратура-Варна, без данни за проби за алкохол, в бюлетина на ОД на МВР-Разград произшествието не се появи. Досъдебното производство е образувано в Районна прокуратура-Исперих.

Лекари се борят за живота на областния управител на Разград
netinfo

Все още няма яснота накъде е пътувал Василев. Събитие в Самуил, на което да е канен като областен управител, не е имало, обясни кметът д-р Бейтула Сали. Той съобщи, че на мястото на произшествието не за пръв път стават тежки катастрофи, на десетина метра има паметник на загинал през 2011 г. човек.

Василев е общински лидер на ГЕРБ в Самуил, а също е и сред спонсорите на футболния отбор „Голямоизворските тигри” от близкото село Голям извор, така че е възможно събития, свързани с тези му дейности да са причина за визитата му в Самуилско.

От полицията и прокуратурата в Разград уточниха, че днес през целия ден ще се извършват експертизи с автомобила и затова той не може да бъде сниман.