Падна изискването колко бързо да се сервира в заведение
Падна изискването колко бързо да се сервира в заведение / снимка: БГНЕС
Падна изискването колко бързо да се сервира в заведение
81273
Падна изискването колко бързо да се сервира в заведение
  • Падна изискването колко бързо да се сервира в заведение

Държавата премахва изискването за бързина на обслужването в заведенията - с промени в Наредбата за категоризация на местата за настаняване изискването колко бързо да се сервира поръчката в заведение отпада, реши правителството. Въвеждат се минимални изисквания за къмпингите - те трябва да имат ток и вода, за да бъде възможно разполагането на палатки или каравани.

Местата за настаняване се разделят на два класа - клас А обхваща хотелите, мотелите и вилите, а клас Б се отнася до къщите за гости и заведенията за хранене, обясни министърът на туризма Николина Ангелкова.

Отпаднаха всички стари изисквания, които до момента са били в старата наредба, като например да се изискват пилони пред хотелите за знамена, да се изисква определен вид мебел. Всичко по отношение на изискванията на обзавеждането е оставено като решение на собственика, но по този начин се създава и възможност за по-конкурентна среда, обясни министърът.

Освен това в наредбата е прието, че 15 на сто от стаите могат да не отговарят на цялата категория на съответния хотел, стига потребителите да бъдат предварително уведомени за това, обясни Ангелкова.