Тюленово се готви за арт фест
Тюленово се готви за арт фест / netinfo

Първото издание на Тюленово арт фест ще се продеде от 13 до 15 август, съобщава сайтът kulturni-novini.info. Във фестивала ще участват писателят Петър Делчев, художникът Василий Похомов, музикантите Краси Първанов и Борислав Хаджиев с групата ENE, както и Огнян Антов с групата Buna Pomeranza. Музикалните участия на Тюленово арт фест, както и останалите сегменти от програмата, сще бъдат съобразени със заобикалящата природа – изпълненията ще са акустични, Василий Похомов ще рисува на скалите, а писателят Петър Делчев ще представи своето творчество и ще разкаже за опита си миналата година да прекоси с каяк Черно море.

"Парцали с идеали" е наречена творческата работилница, организирана от „ЛаЛУ&Гер“. Лютиерът Галин Пенев ще покаже как се прави класическа китара.
В програмата е включен и конкурс за най-добра рибена чорба, като условието е тя да е приготвена само с черноморска риба. Предвижда се по време на проявата да бъде организирана свободна книжарница, ще гостува и фотографски клуб от Камен Бряг.

Тюленово арт фест се организира за първа година от Неф(н)ормална група Тюленово, Община Шабла, Кметство село Тюленово и Читалище „Изгрев 1936“ в  селото.

Предварително е обявен  конкурс за любителска фотография „Снимах Тюленово”, в който може да участва всеки, без ограничения за възраст и местопребиваване. Участниците могат да изпращат до три снимки, които са тематично свързани със село Тюленово – брега, скалите, морето, селото, рибарите. Жури ще определи тримата носители на наградите, които ще се обявят и връчат в рамките на Тюленово арт фест. Класираният на първо място ще получи награда от 150 лева награда, вторият 100 лева, а третият 50 лева. Крайният срок за участие е 10 август включително.

Авторите могат да изпращат снимките на хартиен носител в размер А4 на адрес: село Тюленово, Община Шабла, ул. „Първа“ № 11, НЧ „ Изгрев – 1936“ или на електронни адреси: nchizgrev1936_tulenovo@abv.bg и tulenovo.art@abv.bg.