Средно по 3-4 сигнала на ден за силна музика
Средно по 3-4 сигнала на ден за силна музика / DarikNews.bg, архив

Полицаи съставят актове и протоколи, изземват усилватели и тонколони, за да спрат силната музика в сливенския квартал „Надежда”. Говорителят на сливенската полиция Първолета Мандинска съобщава, че само за един месец полицаите са констатирали 72 случая на нарушаване на тишината, а от началото на годината сигналите, постъпили в полицията от граждани са 437. За миналата седмица са констатирани 21 случая на силна музика. От  31 юли до 2 август са получени 14 сигнала от тел.112 за нарушаване на тишината. На 6 от случаите служителите на участъка са реагирали на място при ежедневните обходи. Съставени са актове по Наредбата на община Сливен и протоколи за предупреждение по Закона за МВР.

Екипи на участък „Надежда”, съвместно със служители на група „Охрана на обществения ред” и полицейско куче следят за опазване на обществения ред и за спазване на Наредбата на Община Сливен на територията на квартала. Освен през светлата част на денонощието, засилено полицейско присъствие има ежедневно в часовете от 22,30 до 3,30 часа.

От началото на годината на жители на квартала, нарушаващи тишината са съставени са 23 акта, 29 протокола за предупреждение, като в някои от случаите са отнети усилватели и тонколони. В много малък процент от случаите гражданите, нарушили тишината, изпълняват полицейското разпореждане, коментират от Областната дирекция на МВР - Сливен. При по-голяма част от случаите нарушителите влизат в пререкания с органите на реда. Не са редки случаите, когато се налага многократно посещение на един и същ адрес. Средно на ден се получават от 3 до 4 сигнала, като в празнични и почивни дни техният брой значително нараства. За изминалото денонощие е отреагирано на 1 сигнал и са установени още 2 случая на нарушаване на тишината от служители на участъка. Съставени са 2 акта и един протокол за предупреждение по Закона за МВР.

Служители на група „Охрана на обществения ред” са реагирали на 92 сигнала през месец юли за нарушаване на тишината в останалите жилищни райони на град Сливен.

 

В Районното управление на МВР - Сливен е създадена организация, при която с всички законови сили и средства да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на НОБС.