Ремонтите на училища и детски градини приключат до 15 септември
Ремонтите на училища и детски градини приключат до 15 септември / снимка: БГНЕС, архив
Ремонтите на училища и детски градини приключат до 15 септември
81263
Ремонтите на училища и детски градини приключат до 15 септември
  • Ремонтите на училища и детски градини приключат до 15 септември

До 15-и септември трябва да приключат основните ремонти в столичните детски градини и училища, увери кметът на София Йорданка Фандъкова. Довършителни дейности ще има само в две учебни заведение и след началото на учебната година.

Близо 5,5 милиона лева са предвидените средства за обновление на занимални и училища. Предстои откриването на още 8 детски градини, но проблемът с недостига на места в забавачките остава, тъй като раждаемостта на столицата се увеличава, коментира Фандъкова.

В пет от обектите - училища и детски градини, ремонтите са приключили. В момента се ремонтират 25 детски и учебни заведения, а в две предстои да започнат ремонти.

„Очакваме до 15 септември да приключат основните ремонти с изключение на едно училище и една детска градина, където дейностите са повече и е необходим по-дълъг срок, но там имаме организация и уверение, че няма да се пречи на учебния процес, а децата в детската градина ще имат и друга алтернатива", каза кметът.

Шест от осемте детски градини, които бе планирано да завършат тази година, са готови и започва строителството на нови осем, като първият строеж стартира на 5 август в „Модерно предградие". По думите на Фандъкова остава за решаване по-скоро проблемът с детските ясли.