“Къде растат парите?” или лесни финанси за деца
“Къде растат парите?” или лесни финанси за деца / netinfo

Къде растат парите? Защо трябва да плащаме в магазина? Как парите се озовават в банкомата? Защо някои хора са по-богати от други? Често чуваме подобни въпроси от децата си и нерядко е трудно да им отговорим разбираемо. В помощ на всички възрастни, които искат да отгледат финансово грамотни деца, е книгата „Къде растат парите?" на чешката авторка Дениса Прошкова.

Адам и Аделка Паричкови от улица „Скъпернишка" са нейни посредници в разясняване същността на личните финанси на езика на децата. Братът и сестрата са въвлечени в типични и добре познати ситуации. Чрез игри и разговори с родители роднини двамата научават какво представляват труда, заплатата, видимите и невидимите разходи на домакинството, данъците, спестяванията, застраховането, пенсионното осигуряване, заемите, лихвите.

„Къде растат парите?" е книга едновременно за забавление и учене. Благодарение на простичките обяснения, примерите от ежедневието, чувството за хумор и разбирането за това какво вълнува децата във връзка с парите, Прошкова дава начални познания на децата за личните финанси и улеснява родителите. В книгите обикновено не се рисува, но в тази оцветяването е разрешено. Любознателните читатели могат да открият и кратък речник в края на книгата.

„Къде растат парите?" се издава на български език в превод на Мая Христова и със съдействието на NN България. Книгата може да бъде намерена в офисите на компанията в цялата страна.