Джаз знаменитости с концерт на сцената на „Арт лято“
Джаз знаменитости с концерт на сцената на „Арт лято“ / плакат: организатори

Световноизвестни джаз музиканти ще свирят на сцената на Проект „Арт лято“ край Паметника на Асеневци на 6 август, четвъртък, от 21,00 ч.. Джазмените са събрани в квартет от именития български джаз-барабанист Димитър Димитров Това са Мат Маранц - саксофон, един от най добрите тенористи на Ню Йорк, свирил с Хърби Хенкок, Терънс Бланчард и Джейсън Моран (www.mattmarantz.com). Алекс Гудман – китара, който през миналото лято печели приза за най-добър китарист на фестивала в Монтрьо, а последният му албум е номиниран за Грами (www.alexgoodmanmusic.com) и Георги Георгиев - бас, който от 20 г. живее и свири в САЩ.

Самият Димитър Димитров, който вече е гостувал на сцената на „Арт лято" с два от проектите си, е един от първокласните европейски барабанисти, който поделя времето си между САЩ и България и е работил с цяла плеада световни звезди, сред които Ранди Брекър и Мишел Льогран.

Проект “Арт лято”  за създаване на постоянна сцена за културни прояви в пространството пред Художествена галерия „Борис Денев” в близост до паметник „Асеневци” стартира през 2012 г.  с подкрепата на Община Велико Търново по Програма „Изкуство и култура“. Входът за всички събития е  свободен.