Кабаиванов издирва с открито писмо Стоянова
Кабаиванов издирва с открито писмо Стоянова / снимка: DarikNews.bg, архив
Кабаиванов търси с открито писмо Стоянова заради нейно изявление
81255
Кабаиванов търси с открито писмо Стоянова заради нейно изявление
  • Кабаиванов търси с открито писмо Стоянова заради нейно изявление

Изявление на Менда Стоянова, публикувано в печатно издание, провокира кметът на Карлово д-р Емил Кабиванов  да изпрати отворено писмо до комисиите по бюджет и финанси и за борба с корупцията,  конфликт на интереси и парламентарна етика при 43-то Народно събрание, както и до Националното сдружение на общините.

В статия на издание на местния пресцентър на ГЕРБ под заглавие „Карловци да бъдат умни“ се цитират следните думи на Стоянова :“ Аз винаги съм застъпвала тезата, че когато един кмет е от партията, която управлява по същото време, това при всички случаи носи допълнителни бонуси за общината, за нейните проекти, за начина по който се реализират“.

В тази връзка Кабаиванов задава  въпросите:

1. Политическата принадлежност на даден кмет ли е приоритетният критерий, по който българската държава следва да финансира общинските проекти?

2. Финансирането на общински проекти наказание или поощрение за политически убеждения ли е или целенасочена държавна политика, за подобряване на качеството на живота в българските общини?

3. Наказвани ли са досега общини – областни центрове като Шумен, Сливен, Пазарджик, Търговище, Кърджали, Разград или просто големи общини като Карлово, след като един, два или повече мандати не са избирали за кметове кандидатите на ГЕРБ?

Карловският кмет е категоричен, че въпросното изявление е неуместно в национален мащаб и нелепо в контекста на неговата политическа принадлежност и ситуацията в Карлово. Пред  Дарик Кабаиванов  коментира, че не е разговарял със Стоянова и очаква да разбере нейната позиция.  Чуйте повече в прикаченото аудио

Стоянова не бе открита от Дарик Пловдив по телефона за коментар на въпросното изявление.