40-годишен се качи зад волана пиян посред бял ден и катастрофира
40-годишен се качи зад волана пиян посред бял ден и катастрофира / БГНЕС, aрхив

Две катастрофи, причинени от пияни шофьори, са регистрирани в област Пловдив през последното денонощие.

Към 11.30 часа в дежурната на РУП Карлово е получен сигнал за настъпило пътно-транспортно произшествие на пътя между селата Кърнаре и Розино. Пристигналият на място автопатрул установил, че водачът на лек автомобил “Мерцедес” – на 40 годиниот село Иганово, е загубил контрол над колата, която е излязла от пътя и се е преобърнала.

Пострадали са водача на автомобила, който е откаран в болница без опасност за живота и хоспитализиран и пътника му на 30-години от село Кърнаре, който след преглед е освободен за домашно лечение. Алкохолната проба на водача установява 2.33 промила алкохол в издишания от него въздух.

Половин час преди полунощ в дежурната на РУП Хисар е бил получен сигнал и за другото произшествие. Мъж се е оплакал, че докато автомобилът му е бил паркиран на центъра на село Старосел е ударен от лек автомобил “Мерцедес”, който напуснал мястото на произшествието. Малко по-късно “Мерцедес”-а е открит в село Паничери, установен е и водача – на 35-години от Старосел. Направеният му алкохолен тест, отчел 2.45 промила. Той е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейско производство.