Специализирана операция на КАТ през почивните дни
Специализирана операция на КАТ през почивните дни / DarikNews.bg, архив

Служители на сектор “Пътна полиция” в Сливен са установили трима водачи, употребили алкохол над 1,2 промила, един неправоспособен и двама, без необходимата категория за водачи на МПС. Нарушенията са констатирани при специализирана операция по безопасност на движението през почивните дни.

На 1 август, около 10,30 часа , на бул. “Ст. Караджа” в Сливен е спрян за проверка автобус “Мерцедес” с хасковска регистрация, управляван от 41-годишен мъж от с.Тополчане. При проверката полицейските служители установили, че шофьорът не притежава необходимата категория “Д” за управление на автобус. Той има и други административни наказания за същото нарушения. Срещу него е образувано бързо досъдебно производство. На същата дата, около 17,00 часа, на път ІІ-53, в землището на село Стара река, е спрян товарен автомобил “Волво” с прикачено ремарке, управляван от 29-годишен мъж от Сливен. При проверката се установява, че и той не притежава необходимата категория - “С+Е”, за управляваното от него МПС. Водачът има влязло в сила административно наказание за същото нарушение.

Водач с алкохол 2,81 промила е установен от полицейски служители на 1 август. Той управлявал „ВАЗ 2104”, когато, около 4,45 часа е спрян за проверка на бул.”Бр. Миладинови” в Сливен. 46-годишният водач е от Сливен.

На 2 август, около 00,32 часа, на ул.”Ген. Скобелев” е установен 69-годишен водач от град Сливен, който е седнал зад волана с концентрация на алкохол 1,32 промила.

38-годишен мъж от Айтос е спрян за проверка на 2 август на бул. ”Бургаско шосе” в Сливен. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,77 промила. Управлявал е лек автомобил “Мерцедес”.

На 2 август в град Сливен е спрян за проверка лек автомобил “ВАЗ 2106”, управляван от 35-годишен мъж от с. Чинтулово. При проверката се установява, че водачът е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за същото нарушение.

 

Образувани са бързи досъдебни производства.