Хванаха пловдивчанин, шофирал с 2,80 промила
Хванаха пловдивчанин, шофирал с 2,80 промила / novanews.bg

Четири бързи полицейски производства и двама задържани през изминалото денонощие за шофиране след употреба на алкохол.

Вчера към 19.00 ч. автопатрул на РУП-Хисар спрял за проверка лек автомобил “БМВ” на бул. “Христо Ботев” в града. Направения алкохолен тест на 37-годишния шофьор от Стара Загора, отчел 1,57 промила алкохол.

Час след полунощ в Пловдив на бул. “Пещерско шосе”, служители на реда били спряли лек автомобил “Мерцедес”, за проверка на документите на водачката. Оказало се, че 35-годишната пловдивчанка е седнала зад волана с 1,61 промила алкохол. Водачите не са задържани, ще бъдат санкционирани по административен ред.

Порядъчно почерпен в ареста на Четвърто РУП-Пловдив попаднал 38-годишен пловдивчанин. Той управлявал вчера около 21.00 часа, лек автомобил “Сеат” по ул. “Стоян Михайловски” с 2,80 промила алкохол в издишания от него въздух.

Половин час след полунощ бил задържан и 45-годишен мъж от Калофер. Водачът на лекия автомобил “Форд” бил спрян за проверка от автопатрул на РУП-Карлово в местността “Паниците” до Калофер. Алкохолната му проба отчела 2,02 промила. Материалите по образуваните бързи полицейски производства са докладвани на прокуратурата.