Десетки състрадателни българи помогнаха на 36-годишна жена от Дупница, която се бори с онкологично заболяване под грижите на 13-годишния си син. В ефира на Нова телевизия двамата разказаха за добрината на хората и споделиха, че вече се чувстват по-спокойни.

13-годишно дете се грижи за болната си майка

Незабравка Боткова има рак на шийката на матката и от няколко месеца е на легло след сгрешена диагноза. 36-годишната майка на две деца е поверена основно на грижите на 13-годишния си син Мишо, докато таткото работи неуморно за да издържа семейството си.

„Боря се, гледам да съм позитивна, да не се отчайвам, иначе отчая ли се и така...боря се. Все пак имам две дечица. Няма кой да се грижи за тях", разказва жената.

„Не съм спокоен, както преди - постоянно като играя футбол телефонът ми е в ръката. Не мога да го оставя, например в чантичката и страх ме е мама да не ми звънне да ме извика до вкъщи", разказва Михаил - 13-годипният син на Незабравка.

За една седмица по сметката на жената са преведени над 35 000 лева.

Седмица след рождения си ден, Незабравка все още вярва, че ще живее, въпреки че последната химиотерапия не й поняся добре и тя се прибира вкъщи ден по-рано.

Незабравка е стигнала дотук след объркана диагноза и погрешно лечение за болен бъбрек. Не иска да обвинява никого, но се надява лекарите, в които все още вярва, да не я оставят сама в битката й с рака.

„Искам на всичките хора, които до момента са се отзовали и помогнали, на всички да им благодаря, защото много хора се отзоваха след репортажа на Нова телевизия, много хора помогнаха", казва Незабравка.

И понеже не всичко се купува с пари, семейството на младата жена продължава да се моли за здраве.

Източник: Novanews.bg