Задържаха Снуп Дог на летище в Италия
Задържаха Снуп Дог на летище в Италия / снимка: Guliver/Getty Images

Известният рапър Снуп Дог е бил задържан на летището на гр. Ламеция Терме в областта Калабрия, съобщиха АП и ДПА. След изнесен в Южна Италия концерт музикантът е трябвало да лети за Лондон.

Причината за задържането му е била, че финансовата полиция е открила у него 422 000 долара налични, много над разрешените за изнасяне недекларирани суми в ЕС.

По данни на телевизионния канал Tgcom 24 италианската финансова полиция е конфискувала половината от сумата, над 200 000 долара позовавайки се на закона срещу прането на пари.

Инцидентът в Италия става само седмица, след като Снуп Дог бе задържан за кратко от шведската полиция по подозрения, че е употребил наркотици. На 43-годишния рапър бе направен тест за наркотици, след което бе пуснат.

Шведската полиция арестува Снуп Дог за наркотици

В отговор на действията на шведската полиция рапърът я обвини в расизъм и каза, че повече няма да изнася концерти в страната.

Снуп Дог е сред най-големите знаменитости в света на хип-хоп музиката - от 13-те му албума са продадени над 30 милиона копия. Снимал се е в повече от 30 филма. Кариерата на 43-годишния рапър е белязана от чести скандали и разправии със съдебните органи.

Източник: БТА