Руска инвестиция за близо 2 млн. лв. разкрива 30 работни места в Горна Оряховица
Руска инвестиция за близо 2 млн. лв. разкрива 30 работни места в Горна Оряховица / снимка: Пресцентър- Община Г. Оряховица

30 работни места разкрива нов център за гуми в Горна Оряховица. Инвестицията е на стойност близо 2 млн. лв. Новият обект, който вчера отвори врати, е изграден за около 6 месеца.

"Благодарим на кмета инж. Добромир Добрев за създадената добра инвестиционна среда. Заради нея избрахме Горна Оряховица за място, където да открием първия фирмен център", каза Алексей Коваленко, главени акционер. "В лицето на фирмата ви видяхме надежден партньор. С инвестиции от подобен мащаб и с откритата концесия за Летището, Горна Оряховица се нарежда сред големите градове в страната", каза от своя страна инж. Добрев. Много клиенти пожела и кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова. Новият обект бе осветен от отец Зоран Мамучевски.

На откриването на Логистичния център присъстваха заместник - областният управител Николай Петров, председателите на Общинските съвети в Горна Оряховица и Лясковец Даниел Костадинов и Даниела Арабаджиева, заместник - кметовете на Горна Оряховица Николай Георгиев и Деница Коева, много партньори на руския инвеститор. Лентата бе прерязана от инж. Добромир Добрев, управителя на фирмата Вячеслав Тавелев, директора по продажбите в дружеството Валери Бобев, заместника на търговския представител в България Юрий Иванов, главният акционер Алексей Коваленко и Сергей Патьомин. Церемонията по откриването продължи с изпълнения на ФК „Сидер войвода” към НЧ „Братя Грънчарови 2002” – Г. Оряховица.

На първия етаж в новия Център за гуми са разположени два големи склада, шоурум и кафе, а на втория етаж се намират счетоводния, търговския и митническия отдели. Освен дистрибуция на гуми, в Центъра ще се осъществява също монтаж и демонтаж на гуми за всякакъв вид техника.

Фирмата е създадена през 2007 г. в Русе. Дейността й е свързана с внос и износ на гуми за камиони, леки автомобили, джипове е селскостопанска техника. Към момента дружеството има установени успешни бизнес отношения с множество крупни български, гръцки, сръбски и румънски фирми в областта на търговията с гуми. Целта на фирмата е да завоюва дълготрайни и стабилни позиции в България и чужбина.