Любов като в приказките: Принц Амедео се отказал от трона заради жена си
Любов като в приказките: Принц Амедео се отказал от трона заради жена си / снимки: Guliver/Getty Images

По време на тенис турнира Уимбълдън това лято принц Уилям и съпругата му Катрин изглеждаха много влюбени един в друг. Те прекарваха времето си на централния корт, смеейки се и споделяйки нежни моменти, докато се разиграваше драмата на тревата. Двамата обаче могат да загубят титлата си на най-влюбената кралска двойка, пише в. "Дейли мейл".

От първото място могат да ги изместят белгийският принц Амедео и неговата съпруга, италианската аристократка Елизабета Мария фон Волкенщейн, които този месец празнуваха първата годишнина от сватбата си.

29-годишният принц Амедео и 27-годишната Лили, както предпочитат да я наричат, сключиха брак през юли 2014 година на елегантна интимна церемония в Базиликата на дева Мария в Трастевере. Сдобивайки се със съпруга обаче красивият белгийски принц изгуби правото си за наследяване на трона.

Според в. "Таймс", който се позовава на дворцови източници, принц Амедео е предпочел умишлено да се откаже от правото си върху трона, за да води независим живот със съпругата си Лили, без да е принуден да поема официални ангажименти.

Амедео е най-големият внук на краля на Белгия Албер II и кралица Паола и син на сестрата на действащия монарх крал Филип, който се възкачи на престола миналата година след абдикацията на бащата му.

Въпреки че присъства на сватбата на принц Амедео със семейството си, крал Филип не бе дал официално съгласие за брака и така той не бе сключен с "династично разрешение". А това означава, че принцът губи право един ден да наследи трона. Принц Амедео е шести по ред претендент за белгийската корона, припомня изданието.

Принц Амедео и Лили живеят в Ню Йорк. Двамата имаха 7-годишна връзка, преди да се сгодят през 2014 година. Новината за годежа бе обявена официално, след като двойката бе благословена от папата във Ватикана заедно със стотици други двойки.

Любов като в приказките Принц Амедео се отказал от трона заради жена си
netinfo

Източник: БТА