Депутат занесе цял бус вода на село с воден проблем
Депутат занесе цял бус вода на село с воден проблем / netinfo

С цял бус с минерална вода пристигна в село Китанчево тази вечер независимият депутат Гюнай Хюсмен. Народният избраник, който е родом от община Исперих, обясни, че от медиите научил, че хората в селото нямат вода и се вдигат на бунт, затова веднага след парламентарния контрол тръгнал от София с 450 бутилки от по 1,5 л. минерална вода.

Водата той раздаде на събралите се на площада в центъра на селото, но имаше и въпроси към тях. Хюсмен разказа, че 2 дни преди протеста пред „ВиК“-Исперих той лично с е ангажирал с водния проблем на Китанчево. Сред среща с директора на водоснабдителното дружество и с бившия кмет на селото Ридван Исмаил станало ясно, че подобен проблем е имало и преди години, и тогава и сега, имало отклонение на водата от две съседни тръби – за Тодорово, и Китанчево. В деня преди протеста водата всъщност вече била пусната.

Депутат занесе цял бус вода на село с воден проблем
netinfo

Хюсмен обяви притеснението си, че в коментари под медийни публикации по темата шефът на водоснабдителното дружество е обиждан на етническа основа. Депутатът риторично попита дали това е начинът за интеграция на ромите и се обяви в подкрепа на Айдън Мехмед, който по думите му може би единствен в България се е издигнал от водомайстор до директор. Винаги ще защитавам подобни действащи хора – категоричен бе Хюсмен.

Не стана ясно кой е автор на обидните коментари, но присъстващите на площада категорично отрекоха да са искали да засегнат по този начин директора, не искаме оставки, искаме вода – бе основният възглас на площада.

Депутат занесе цял бус вода на село с воден проблем
netinfo

Депутат занесе цял бус вода на село с воден проблем
netinfo