15-годишен подкара „Форд“ и катастрофира
15-годишен подкара „Форд“ и катастрофира / dariknews.bg/ архив

Неправоспособен 15-годишен тийнейджър самокатастрофира в Първомай снощи. Към 20.00 часа, в е получен сигнал за катастрофа на ул. “Антон Страшимиров”. Пристигналият на място автопатрул, установил, че към 19.30 часа лек автомобил “Форд”, управляван от 15-годишен младеж от Първомай се е блъснал в ограда на частен дом. Вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост и загуба на контрол над автомобила.

Пострадал е непълнолетния и неправоспособен водач, който е откаран в болница без опасност за живота, но е оставен за наблюдение. Няма данни за употреба на алкохол, уточняват от полицията.

Катастрофа стана и на кръстовището между булевардите “Цар Борис III Обединител” и “България” в Пловдив. Към 16 часа, лек автомобил “Алфа Ромео”, управляван от 56-годишен сръбски гражданин не спира на знак “Стоп” и отнема предимството на “Фолксваген”, с 29-годишен водач от Кърджали. Пострадала е пътничката в първата кола – момиче на 16 години от Сърбия. Тя е прегледана на място и освободена за домашно лечение. Няма данни за употреба на алкохол от водачите.

Други четирима пострадаха леко след катастрофа на АМ „Тракия“ вчера. Произшествието е става към 8.30 часа на 150 км от магистралата посока Бургас. Според първоначалната информация лек автомобил “Мазда”, управлявана 54-годишен мъж от Самоков, поради движение с несъобразена скорост излиза от пътното платно и се преобръща в канавката. Пострадали са пътниците в автомобила – 48-годишна жена от Самоков, 29-годишна жена от Бургас и двете й момченца -едното на 2 години, другото бебе на 1 месец. Всички са откарани в болнично заведение без опасност за живота и след обстоен преглед са освободени. Няма данни за употреба на алкохол от водача.