Васко Колев продължава битката за тротоарите
Васко Колев продължава битката за тротоарите / 100 вести

Вчера служител на „Пътна полиция“ - Габрово написа поредните два акта за престой на товарен автомобил на новия тротоар на ул. „Николаев- ска“. Свидетел и този път е непримиримият срещу подобни нарушения Васко Колев:

„Тротоарът вече е хлътнал, омазан с масла. Магазинът, пред който спират, се зарежда непрекъснато. Нарушенията са постоянни. Жалко за вложения труд по новите тротоари и за парите, нашите пари“.

Тези и много други нарушения габровецът е снимал и продължава да снима, но и в него вече се прокрадва отчаяние от безхаберието на институции и наглостта на шофьорите.

Тази тема е водеща за вестник "100 вести" днес. Останалите теми от изданието:

„Кажете ми, как може в жегата да се живее цяла седмица без вода?“ - попита гневно в късния следобед в сряда (29 юли 2015 г.) габровка, живееща на ул. „Никола Балканеца“ 14, в близост до „Инструмент“. Тя обясни, че във вторник вечерта предната седмица водата в двата съседни блока спряла и оттогава чешмите не пускали и капка от живителната течност.

Голяма група етнически българи от Молдова завърши опресняването на знанията си по български език и история на България, култура и българска литература в Департамента за езиково и специализирано обучение на габровския Технически университет. Вчера нашенците получиха своите сертификати за завършения курс заедно с подарък – книги на български език.

Граждани и общински съветници се обявиха против спрените каруци с животни в габровските паркове и градини на вчерашното заседание на местния парламент. Темата не за първи път се обсъжда в габровския Общински съвет. Вчера тя беше поставена на вниманието на народните ни избраници от г-жа Детелина Венкова, представител на Граждански инициативен комитет в Габрово.