Не се предвижда поемането на нов общински дълг
Не се предвижда поемането на нов общински дълг / Община Стара Загора

Бюджетната прогноза на Община Стара Загора за периода 2016 - 2018 г. на постъпленията от местни приходи и разходите от местни дейности бе подкрепена с мнозинство от гласовете на общинските заседатели. В проекта за бюджет на Общината за 2016 година и прогнозата за 2017 и 2018 година не се предвижда поемане на нов общински дълг, стана ясно по време на юлското заседание на Общинския съвет.

С 34 гласа „за" ОбС прие отчета на омбудсмана на Стара Загора Павлина Делчева за изминалото шестмесечие.

Заседателите подкрепиха споразумението за партньорство с Войводство Lodz, Полша, за изпълнение на проект „Европейските региони развиват европейско гражданство". Проектът е финансиран от Европейската комисия, а единствената българска община-партньор ще е Стара Загора.

На юлската сесия Общинският съвет бе гласувана Общинската програма за закрила и развитие на децата в Община Стара Загора. Актуализиран бе списъкът на средищните училища в общината за новата учебна година, както и финансирането на маломерните паралелки.

По време на юлското редовно заседание на местния парламент бе учредено безвъзмездно право на ползване върху имоти, частна общинска собственост, за три години на СНЦ „Варност" и „Свят без граници". Съветниците дадоха съгласие за използване на част от сграда в село Яворово на местното НЧ „Ахинора - 2006".