Шефът на полицията посети участъка в Килифарево
Шефът на полицията посети участъка в Килифарево / снимка: Пресцентър ОДМВР

Директорът на Областната дирекция на МВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов посети полицейския участък в град Килифарево, след което се срещна с кметовете и кметските наместници от малките населени места, обслужвани от участъка.  Работната среща се проведе в сградата на кметството. Тя е част от поредицата такива, организирани по идея на ст. комисар Машов със съдействието на Благовеста Факирова, председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” в с. Балван.

Пред присъстващите кметове и кметски наместници и служителите на полицейския участък в Килифарево Димитър Машов обясни, че е предприел тази поредица от срещи, защото виждането му е работата на полицейските служители да бъде в тясна връзка с местната власт. "Целите и задачите ни са общи, а именно да осигурим спокойствие и сигурност на гражданите във всяко населено място на територията на област В. Търново", подчерта ст. комисар Машов.

На срещата бяха обсъдени редица проблеми, поставени от кметовете, особено внимание бе обърнато на системите за видеонаблюдение и бяха набелязани конкретни мерки за разрешаването им в спешен порядък. Подобни срещи предстоят в останалите полицейски участъци на територията на Великотърновска област.