18-годишен младеж загина при катастрофа, друг е с опасност за живота
18-годишен младеж загина при катастрофа, друг е с опасност за живота / netinfo

18-годишен неправоспособен моторист загина при катастрофа в с. Брестник снощи, а 19-годишен пешеходец е с опасност за живота, съобщават от полицията.

Към 21,30 часа е получен сигнал за настъпило ПТП на ул. “Александър Стамболийски” в селото. По първоначални данни мотопед, управляван от 18-годишен неправоспособен водач, удря движещия се по улицата 19-годишен пешеходец от същото село.  След удара, мотористът губи контрол над МПС-то и пада на пътното платно. Водачът е починал на място, а другият младеж е откаран в болница с опасност за живота.

От УМБАЛ "Св Георги" в Пловдив, където пострадалото момче е откарано по срешност съобщиха за Дарик, че то е прието към 22 часа снощи с черепно-мозъчна травма с счупване на базата на черепа и хематом в главата. Младежът е в съзнанание, но състоянието му е рисково.

В момента младежът е настанен в Клиниката по неврохирургия, а по-късно предстои да му бъде направена и операция на десния крак, тъй като подбедрицата му е счупена, съобщиха още от Университетската болница.

Работата по изясняване причините за инцидента продължават служители на Сектор “Пътна полиция”.