Съдебната реформа да се разграничи от политиката, настояват от ПДС
Съдебната реформа да се разграничи от политиката, настояват от ПДС / DarikNews.bg

До средата на август ще продължат разговорите между Политическо движение социалдемократи и БСП Лява България за окончателната подредба на местата на коалиционния партньор в листата за общински съветници в Стара Загора.

За момента е ясно, че ПДС ще подкрепи кандидатурата на Иван Танев за кмет на община Братя Даскалови. Очаквам кампанията в Старозагорско да бъде позитивна и без компромати, коментира председателят на ПДС Елена Нонева.

Социалдемократите са готови с рамката от приоритети, на базата на която всяка една община ще доразвие в кампанията си за местните избори. Сред тях са екология, социална политика, подпомагане на малкия и среден бизнес, грижа за семейството, благоустрояване.

Председателят на ПДС Елена Нонева коментира и реформите в съдебната система. „Необходимо е да се пристъпи към цялостна промяна в организацията на съдебната власт. Това не трябва да стане под натиска на партийната воля, т.е. съдебната реформа трябва да се разграничи от политиката, за да постигнем положителен резултат. Разделянето на камарата на ВСС на две няма да доведе до ефективна работа, ще предизвика капсулира двете магистратски формирования и ще създаде възможност за поява на корупционни схеми".

Според Политическото движение социалдемократи козметичните промени, предлагани от правителството, няма да доведат до трайна промяна в дейността на съдебната власт.