Три катастрофи с пострадали в Хасковско през почивните дни
Три катастрофи с пострадали в Хасковско през почивните дни / Dariknews.bg, архив

За три катастрофи с пострадали през почивните дни съобщават от полицията в Хасково. На 24-ти в 19:50ч. на главен път Е-80 на около един километър след село Върбица в посока Пловдив става ПТП между лек автомобил „Рено”, управляван от 57-годишен чужд гражданин и „Фолксваген”, управляван от 29-годишен жител на Хасково. Водачът на Реното при движение с несъобразена скорост, предприема заобикаляне, навлиза в лентата за насрещно движение, отнема предимството на насрещно движещия се „Фолксваген” и се блъска челно в него. От удара Реното се завърта и удря лек автомобил „Волво”, управляван от 49-годишен жител на село Три могили. От ПТП-то е пострадало момиче на 6 години, дъщеря на водача на Реното. Детето е прието в МБАЛ - Хасково с охлузни рани по тялото за наблюдение, без опасност за живота.

На 26-и около 09,10 часа на второкласен път между селата Горски извор и Добрич става ПТП между лек автомобил „Сеат”, управляван от 26-годишен жител на Пловдив и лек автомобил „Опел”, управляван от 59-годишен жител на Хасково. Водачът на Сеата поради движение с несъобразена с пътните условия скорост и неспазване на пътна дистанция, блъска спрелия и изчакващ за извършване на маневра ляв завой за навлизане по друг път лек автомобил „Опел”. При катастрофата е пострадал возещият се на задната седалка в Сеата 41-годишен пътник от Пловдив, който е с фрактура на дясната мишница, без опасност за живота, настанен в МБАЛ - Хасково.

Също на 26-ти в центъра на села Кралево става катастрофа между лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 76-годишен жител на село Славяново и 7-годишно момче - пешеходец. Причина за ПТП-то е несъобразена скорост. Детето е с контузия на левия глезен, прегледано и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.